Hasta Taşıma Sedyeleri

Hasta Taşıma Sedyeleri

Hasta Taşıma Sedyeleri ve Çeşitleri

   Sürekli yatmak zorunda olan hastalar, yaşlılar vs. gibi durumlarda olan insanların taşınması gereken durumlarda ihtiyaç duyulan medikal ürünlerdir hasta taşıma sedyeleri. Acil hastalar, ani krizler gibi durumlarda ilk yardım amacıyla ambulans çağırılır ki hastalara yapılan ilk müdahale noktaları da kuşkusuz bu hasta taşıma sedyeleridir. ELT hasta taşıma sedyeleri olarak baktığımızda karşımıza ELT 86, ELT 87, ELT 88, ELT 89, ELT 90, ELT 91 hasta taşıma sedyeleri çıkmaktadır. Her birinin hem kullanım alanı hem de kullanım amacı birbirinden farklıdır. Kısaca bahsedecek olursak;

Portatif Sedye: ELT 86

   Portatif sedye ya da katlanır sedye olarak bahsedilen, evde, hastanede, itfaiyelerde ve kurtarma araçlarında vs. gibi çok sayıda alanda kullanılabilen sedye türüdür. Rahat kullanımı olan ELT 86 portatif sedyeler, hasta taşıma sedyeleri olarak 2 kişi tarafından kullanılabilir ve tek kişinin taşınmasını sağlar. Bu taşıma da tabi ki üretimde kullanılan alüminyumun hem sağlam hem de hafif olmasındandır. Hem ambulansa taşımak hem de bayılan birini taşımak adına oldukça idealdir ELT 86 portatif sedye. Ayrıca hasta taşıma sedyeleri olarak ambulansta da hiç yer kaplamaz; kullanıldığı hiçbir alanda yer kaplamaz. 160 kilograma kadar taşıyabilen ELT 86, ortası branda iskeleti de demir olan bir sedyedir. Boyu 180 cm eni 61 cm’dir.

Omurga Tahtası: ELT 87

   Yüzer sedye olarak da bilinen omurga tahtası ELT 87, 2 kişi tarafından kullanılacak biçimde üretilmiştir. Omurilik zedelenmesi, bacak hasarları olan hastalar için tasarlanmıştır. Baş sabitleyici ile kullanılır genel olarak. Ayrıca bulunan emniyet kemeri sayesinde hastanın düşmesi de önlenmiş olur. O kadar hafif ki tek kişi bile kullanabilir. Su geçirmez özelliktedir ve darbelere, yanmalara karşı da dayanıklıdır. Kolaylıkla temizlenebilir, MR uyumludur ve 21 adet tutma boşluğuna sahiptir. 170 kilogramağırlığa kadar taşıma kapasitesi vardır.

Faraş Sedye: ELT 88

   Hasta taşıma sedyeleri arasında bulunan ELT 88 faraş sedye, kaşık sedye olarak da bilinmektedir. Önemli kırıklar ve ağır yaralanmalarda kullanılır olup hareket ettirilmeden taşınması gerekir. ELT 88 faraş sedye, hastanın hareketsiz bir şekilde kolaylıkla taşınmasını sağlayan hasta taşıma sedyeleri arasındadır. Travma geçiren hastaların da emniyet kemeriyle hareket etmesi önlenir. Sertleştirilmiş alüminyumdan yapılmış olup kolay taşınıp dayanıklıdır. 179 kilogram ağırlığa kadar taşıyabilmekte ve ikiye ayrılabilmektedir.

Ambulans Sedyesi: ELT 89

  Acil hastalar, ani krizler anında ilk yardım amacıyla kullanılan ELT 89 ambulans sedyesi, bütün hastaların kolaylıkla taşınması için tasarlanmıştır. Baş ve ayak kısımları doğru pozisyona getirildiğinde taşıma kolaylığı sağlamaktadır. Sedye, leke tutmaz ve su geçirmez malzeme ile kaplanmıştır. Ayarlanabilen baş ve ayakucu kısmına sahiptir. 1 adet boyunluk 2 adet hasta emniyet kemeri mevcuttur.

Taşıma Sedyesi: ELT 90

   Hasta taşıma sedyeleri arasında taşıma sedyesi ELT 90’a geldik. Acil hastalıklarda, ani krizlerde, yanık, deprem gibi durumlarda ambulansa taşıma amacıyla kullanılır. ELT 90 taşıma sedyesi, hastaların kolayca taşınmasını sağlar ve üst düzey kalite ve konfor sunar. Hastaların transferi amacıyla kullanılmaktadır ve katlanabilir özelliği ile yer kaplamaz. Ön ve arka kolları sayesinde hastaların kolayca kaldırılması sağlanır ve ön kısmında bulunan kolun uzaması sayesinde kolay taşıma sağlar.

Kombine Sedye: ELT 91

   Hasta taşıma sedyeleri arasında bulunan ELT 91 kombine sedye, tek kişinin taşıyabilmesi için dizayn edilmiştir. Dar merdivenlerden kolaylıkla geçilebilmesi adına tasarlanmış olur çok fonksiyonludur. Yüksek sırt kısmıyla kolayca transfer edilme imkanı sağlar ve hem yer kaplamaz hem e kolaylıkla saklanabilir. Yüksek binalardan, merdivenlerden yaralının nakli için idealdir. 2 adet yaralı tespit kemeri mevcuttur. 

Hasta Taşıma Sedyeleri